Ana içeriğe atla

OGBT#11 | İnsan Takımı - Sarah Reesbennen & Justine Larbalistier | Okumak İçin 5 Neden | Hayalimdeki Kapak | Yorum |




***Tanıtım***
Mel, sırf vampirlerin kurduğu bir şehir de yaşıyor diye, onun kan içen ölümsüzlerle içlidışlı olduğunu düşünmeyin. Sonuçta vampirler kendi bölgesinde yaşıyor, Mel ise kendi bölgesinde.Yani bir zamanlar öyleydi. Mel'in okuduğu liseye bir vampire başlayana kadar. Daha da kötüsü, Mel'in en yakın arkadaşı Cathy, sözkonusu vampire fena hâlde tutuldu. Cathy'nin sonsuza dek pişmanlık duyacağı bir hata yapmasını önlemek de Mel'e düşüyor tabii. Her şeye burnunu sokmayı seven tatlı Mel'e. 


Mel, Cathy'ye yardım etmeye çalışırken gerçi yardım isteyen kim-bir yandan da bir yakınının gizemli bir şekilde ortadan kayboluşunu araştırmak zorunda. Bütün bunlara bir dizi benzersiz ve karmaşık romantic ilişkiyi, aksi bir vampire polisi ve zombileri de ekleseniz bile Mel'in kendini nasıl da komik ve çılgın bir macerada bulacağını hayal edemezsiniz. Boşuna uğraşmayın. İnsan Takımı'nda havalı vampirler, sıcak dostluklar ve aşkı sınayan değişimlerle dolu müthiş sürükleyici bir hikâye okurları bekliyor.

"Vampirleri seviyorsanız bu kitap tam size göre. Vampirlerden nefret ediyorsanız, bu kitap yine tam size göre."

-Maureen Johnson, New York Times Çoksatarı Yazar-
(Tanıtım Bülteninden)


***Yorum***









***Okumak İçin 5 Neden***


1- Mother Of Hazırcevap : MEL!

Ağzına geleni anında söyleyen bu karakter, çokta içimizden bizden biri değil mi ya?
Ayrıca beni de çok güldürdü. Benden sana beşyüs puan Mel!



2- Anna'nın Annesi ve Babası
Bu umarım spoilera girmiyordur. Ama okursanız anlarsınız. Asıl gerçek aşk bundan başkası değil!



3- Seni gidi komikli anlatım seni!
Kitap ana karakter ağzından anlatılıyor, - ki bu Mel- gayet ciddiye alınmayan, keyifli, akıcı, sürükleyici ve envai çeşit diğer şeylerin hepsi geçerli.



4- Cathy ve Francis'in sonsuzluk hilesi yapmış aşkı!
Aslında hep karakter bakımından öne çıkarmak istemezdim ama bu Cathy ve Francis en çok beni umsuruk eden karakterler. Klişe aşkları ise vazgeçilmez. Ama aksilik bu ya, bu ikili kitapta olmasa kitap olmayacak. İticilikleri çekiyor.



5- Best Friend Forever
Tam bir arkadaşlık kitabı, ne aşk, ne vampir! Ne bayıltacak kadar aşk ne de bayıltacak kadar vampir. Hepsini bir kazana atıp kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırırsanız eğer hazırlanan karışım bu kitaptan başka bir şey olmayacak.



***Hayalimdeki Kapak***


Aslında buna hayalimdeki kapak ne kadar doğru bilmiyorum..
Daha çok alternatif afişler diyebiliriz bence..


    





öpücükler xoxo






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Durkheim Öldü! - Arthur Asa Berger | Kitap Yorumu #52

***Tanıtım*** 1910 yılında, Londra'da, dönemin önde gelen sosyologlarının ve politik aktivistlerinin bir araya geleceği bir konferans toplanacaktır. "Toplumsal İlerleme" teması etrafında gerçekleşecek konferans Londra basınında günler öncesinden yankı bulmuş, gazete sütunlarında konuşmacıların fotoğrafları ve teorik yaklaşımlarını anlatan makaleler arz-ı endam eylemektedir. Fakat konferansa günler kala, tüm zamanların en ünlü dedektifi Sherlock Holmes'ün Baker Sokağı'ndaki evinin kapısı bir kadın tarafından çalınır. Artık yumrukların konuştuğu bir kavgayı ve mücevher hırsızlığını içine alan bir gizem, Holmes ve kadim dostu Dr. Watson tarafından çözülmeyi beklemektedir. İnsan eylemlerini açıklama amacındaki sosyal teori, bu sefer bizzat eylemlerin nedeni olmuştur. Holmes bizzat sosyal teoriyi soruşturmaya başlar, sorguladığı kişiler ise bu teorilerin yaratıcılarıdır: W. E. B. Du Bois, Emile Durkheim, Sigmund Freud, Vladimir Lenin, Georg Simmel, Beatrice Webb ve M

Buz Ateşi - Amanda Hocking (Kanin Günlükleri #1) | Kitap Yorumu #36

***Tanıtım*** Fantastik / Kurgu / Yabancı Orijinal İsim:  Frostfire (İngilizce) Sayfa sayısı:  328 Ebat:  13.8x21 cm Yayın Tarihi:  Mart 2016 ISBN:  978-605-09-2568-5 Buzlar ülkesi Kanada’nın derinliklerinde, troll kabilelerinin en güçlüsü Kaninler hüküm sürüyor. Uzun sarı saçları ve mavi gözleriyle Kaninler arasında hemen göze çarpan, on dokuz yasındaki Bryn, kabilesinden dışlanmış bir melez ve tek isteği, kralın seçkin muhafızlar ordusunda  kendine bir yer edinebilmek... Aşkları için seçkin konumlarından feragat eden anne babasının aksine, Byrn ülkesine ve halkına hizmet etmek, isinde en iyi olabilmek için her şeyden vazgeçiyor. Bryn’in bir de gizli bir amacı var: babasının canına kast eden eskinin muhafızı, şimdinin haini yakışıklı Konstantin’den intikamını alabilmek. Byrn’ın soluk kesen “Kanin Günlükleri” macerası Buz Ateşi ile alev alıyor. ***Yorum*** ''Demek biz...'' Duraksayıp dudaklarını yaladı. ''İnsan değiliz, öyle mi? Hayır, puma ile aslan ar

Ev Kızı Evren - Filiz Şakar | Kitap Yorumu #38

***Tanıtım*** Kitaplar, gizem ve cinayet; mükemmel birleşim. -Tess Gerritsen- Tess Gerritsen Ev Kızı Evren'in karakterlerinden biri, üstelik bu kitap için sarfettiği övgü dolu sözcükler kapakta yer alıyor. Ev Kızı Evren -Wattys 2015 Kazananı - 56 hafta boyunca Macera Kategorisi birincisi olarak kaldı - 54 bin yorum, 107 bin oy aldı. Salata yaparken bıçağı ne kadar hızlı kullandığınızla övündünüz mü hiç? Övünün ! Ya da beşinci katta cam silerken en uzak noktayı bile pırıl pırıl yapabilmek için ne kadar güç sarf ettiğinizi fark ettiniz mi? Edin! Peki, halıya dökülen mürekkebi nasıl çıkaracağınızı biliyor musunuz? Bilin! Bütün bunları bilince bir ev kızının neler yapabileceğine hayret etmeyeceksiniz. Ev Kızı Evren polisiye bir olayı mizahi diliyle anlatırken, heyecanla kalkıp en yakındaki tavayı sapından sıkıca kavramanızı sağlayabilir. Ve sıradan bir tavayla, bir kahraman yaratmış olabilir…  "Ben bir masal kahramanı değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım. Ben bir ev kızıyım. Ger